Mijn werkwijze

Ik ben gecertificeerd CSR®-coach en werk volgens de CSR methode bij de aanpak van stressklachten. Dit houdt in dat aandacht wordt gegeven aan lichaam, psyche en gedrag. Volgens een gefaseerd en gecontroleerd herstelproces worden in drie fasen jouw stressklachten aangepakt.

♣ Fase 1: Stoppen roofbouw en bevorderden herstelvermogen

In deze fase beginnen we met het vaststellen van je stressniveau door een vragenlijst en een HRV-meting. Aan de hand daarvan wordt de ernst van de chronische stress vastgesteld. Ik leg je uit hoe stress werkt en wat nodig is voor je  herstel. We stellen samen de doelen van de coaching vast.

Het “noodplan” gaat in werking. Fysiek herstel heeft de grootste prioriteit in deze fase. Dit houdt in dat begonnen wordt met grondige rust in combinatie met lichte inspanning om de lichaam de kans te geven te herstellen en de conditie op te bouwen.

In deze fase besteden we ook aandacht aan slapen, lichaamsbewustzijn, ontspannen, ademen en voeding.

♣ Fase 2: Opbouw vitaliteit en zelfmanagement verbeteren

In deze fase gaan we verder met conditie opbouwen door gecontroleerd te sporten en je herstelvermogen verder te verbeteren.

Je werkt aan je emotionele en psychische gezondheid. Inzicht krijgen in je gedrag en patronen en ontwikkelen van vaardigheden om herhaling te voorkomen. Je ontwikkelt gezond zelfmanagement voor duurzaam herstel. Thema’s in deze fase zijn je persoonlijke balans, je werk-leven balans, leefstijl etc.

♣ Fase 3: Conditie opbouwen en sociale en maatschappelijke re-integratie

Als je klachten zijn verminderd, je herstelvermogen in orde en je zelfmanagement positief ontwikkeld dan kom je in de laatste fase van herstel. Je conditie wordt verder opgebouwd en je gaat je richten op gecontroleerde opbouw van werktaken. Je gaat in de praktijk brengen wat je hebt geleerd om terugval te voorkomen.  Je bent je bewust van jouw valkuilen en je maakt een terugvalpreventieplan.

 

De coaching is toegespitst op jou en wat jij nodig hebt. Door middel van gesprekken, concrete oefeningen en praktische tools gaan we aan de slag zodat je direct alles kunt toepassen in de praktijk.

Met als doel blijvend te herstellen, weer volop in het leven te staan en weer aan het werk te kunnen.

 

Ja ik wil aan de slag

Hoe ontstaat burnout?